29 Mayıs 2007 Salı

Vadideki Zambak ve Kenan Bey

(Metin Salıncak, tarih bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra "karşılaştırmalı tarih" alanındaki doktora çalışmalarına devam etmekte olan melankalolik bir entel)

Metin Salıncak : (İçinden) Balzac'ın uslübundaki sadeliğe de hayran olmamak elde değil.

(Metin, sevgilisi Seda' nın ona yolluk olarak verdiği Vadideki Zambak romanını okumakta iken, Beethoven' ın eşsiz eseri 5. senfonisini ona eşlik etmekte. )

Kenan İvedi : Yaa şu kız yüzünden çektiğimiz sıkıntıya bak, bilmem ne yükseklikte deli saçması insanlarla yolculuk ediyoruz. Vermicektik işte elin gavuruna kızımızı, iyi halt ettin emi!!!

Hatice Şişman : Amannn sen de nolmuş yani, sayesinde yurtdışına çıkıyoruz fena mı. Yoksa televizyonda izlediğin kanguruları felam nerde görecektin. Hem bugüne bugün Ted'in saygısızlığını gördünmü. İşinde gücünde, hali vakti yerinde. Buldun bunuyorsun bunak sen de!!!

Kenan İvedi : Offf offff

(Metin Salıncak müziğin ritmine kendini kaptırmış ellerine hakim olamamaktadır. bir an için Metin' in sol eli Kenan İvedi'e çarpar)

Kenan İvedi : (Ani bir irkilme ve çatık kaşlar) Hoppp hooopp, eline koluna hakim ol genç, hanım bi yandan sen bi yandan...

Metin Salıncak : Pardon efendim bir an için müziğin akışına kaptırdım kendimi.

Kenan İvedi : İyiki kitabın akışına kaptırmamışsın, yoksa yerdik kafaya desene (Gülüşmeler...) Olm sen ne için gidiyorsun elin kanguru milletine?

Metin Salıncak : Kısaca anlatmaya çalışayım sayın abim. Aslen tarihçiyim, doktora tezim için 6 aylık bir araştırma gezisine çıktım. Tez konum Anzak çıkartması fakat bu tez çalışmamda karşılaştırmalı tarih yaklaşımı ile yaşanan sürece bir de karşı tarafın tarihi koşullarından yaklaşmaya çalışacağım.

(Metin Salıncak ve Kenan İvedi arasında Çanakkale savaşı üzerine koyu bir sohbet başlamıştır. Metin bir yandan Kenan beyin dedesinden naklettiği zafer anılarını dinlemekte bir yandan da Balzac'ın etkisinde aşkını düşünmektedir...)

Hiç yorum yok: