17 Mayıs 2007 Perşembe

Anason Adası

Anason Adası

(Genç bir adam ceketinin içine sakladığı bir şeyle hızla koridorda yol almaktadır. Aynı anda yetişkin, kaytan bıyıklı, bıçkın bir adam da yerinden kalkar, hızla onu izler. Uçağın hem içinde, hem de dışında hareket artmakta, ayak seslerine yalnızca Deha Depremin duyduğu motor tokurtuları eşlik etmektedir.)

Fenasi Cebren : (Amerikanvari bir sesle) Genç adam…genç adam…bayım!.. Hey!.. bayım!.. Durun bir dakika…

Genç Adam : Hıhhıhhıhhhhhh!... (Genç adam hızla solumaktadır.)

Hostes : Ah!.. Beyefendi az kaldı tepsiyi deviriyordum… Ay!.. Beyefendi!.. Beyefendi bir sorun mu var?

Genç Adam: Lavabo…lavaboya gitmeliyim… Takibi kessin takibi kessin!..

Fenasi Cebren : Bayım bayım… Eyalet polisi olarak sesleniyorum size…bayım…

Cüneyt Koryürek : Sorun nedir amirim?...

Fenasi Cebren : Çabuk şu adamı takip edin. Diğer yolcu salonuna geçmesine müsaade etme. Özgürlükleri engellemeye çalışan bir diktatör, bir terörist olabilir kendisi. Ulusumuz tehlikede olabilir.

Cüneyt Koryürek : (İçinden) Allahhh!.. Yine polisiye film izlemiş bizimki… Bırak amirim Allah’ını seversen. Ne çabuk unuttun, Karagümrük karakolunda pişpirik attığımız günleri.

Fenasi Cebren : Hadi Cüneyt buradan. Unutma Başkanın yaptığı son konuşmayı!..

(Genç Adam gözden kaybolur, ardından birden tuvalete kilitler kendini.)

Fenasi Cebren : Bayım açın kapıyı. Bakın Eyalet polisi, hatta Başkan adına sesleniyorum size… Bayım bayım…

Genç Adam: Kafan mı kıyak hemşerim senin. Git buradan. Alırım sicil numaranı, veririm İç İşleri Bakanlığındaki enişteme, değil Avustralya uçağına binmek, rüyanda göremezsin pırpırı. Best Van Tur bir numaralı toplu taşıma aracın olur.

Fenasi Cebren : Bayım eyalet yasalarına hakaret ettiğinizin farkında mısınız… Size yasal haklarınızı saymak görevim. Bakın kanuna teslim olursanız, susma hakkınızı kullanabilirsiniz, avukat tutma hakkınız da saklı… Eğer avukat tutma durumunuz yoksa, eyalet mahkemesi size bir avukat tutacaktır…

Cüneyt Koryürek : Amirim adam belki ishaldir, insanlık hali bu ya..

Fenasi Cebren : Kes sesini Memur!

(Fonda bir şırıltı duyulur. Seyirci genç adamın tuvaletini yaptığını zanneder. Görüntü gelir. Genç adam ceketinin cebinden yarısı dolu bir 70 lik çıkarmış, muslukta üstünü doldurmaktadır.)

Genç Adam: Oh be!... Anason anason!.. Tanrım düşür bizi anason adasına, bitsin rakısız günler. Ulan ben ne yaparım Avustralya’da Kumkapı’sız…

Fenasi Cebren : Saygıdeğer bay, beni zorluyorsunuz, kapıyı kırmak mecburiyetindeyim… Tüm yolcuların, masum insanların ve Batı Toplumlarının huzurunu düşünmek zorundayım…

Cüneyt Koryürek: Amirim koko çekiyor olmasın.

Fenasi Cebren : Genç Memur Koryürek!.. Bu meslekte daha öğreneceğin çok şey var. Sus şimdi. Beni şüpheliyle baş başa bırak. (Fısıldar.) Psikolojik savaş uygulayacağım. Sus artık. Hem biliyorsun ben hep tek çalışırım. Seni başıma o lanet olası teğmen Frank bela etti.

Cüneyt Koryürek : (İçinden) Hay Allahım bu herif hepten sapıttı.

Fenasi Cebren: Bakın bayım!.. Tamam siz haklısınız…Açın kapıyı… Ulusumuz sınırları içinde pek çok rehabilitasyon merkezi var, profesyonel destek…mesela psikiyatr…

(Fenasi’nin sözü yarım kalır. Uçak derin bir sarsıntı geçirir ve dengelerini kaybedip yere düşerler. Klozet taşına çarpan Yeni Rakı Şişesi ekrana gelir, tuzbuz olur ve ekran kararır: LOSTra yazısı dönerek çıkar!)

Hiç yorum yok: